Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ζώδια, μέρος πρώτο

Κλείσε την Αση Μπήλιου και την κυρία Ορίτα από Ρουμανία τώρα και άσε να σου πει τα ζώδια ένας πιο έμπειρος κι από Νίκο Χορταρέα, πιο έγκυρος κι από Πιτ Παπαδάκο, που λέει ο προφήτης κάθε χρόνο ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Ολυμπιακός. Τι; Φυσικά και δεν είναι με τη σειρά τα ζώδια. Αμα θες με τη σειρά τράβα διάβασε Λεφάκη...

ΤΑΥΡΟΣ
Ανδρες
Εσύ, μεγάλε, απλώς έχεις δίκιο. Ο,τι κι αν πεις. Εχεις δίκιο, ρε παιδάκι μου, τέλος, λέμε. Ναι, ακόμα κι αν σε μια συζήτηση υποστηρίξεις ότι ο Ρον Τζέρεμι είναι πιο μεγάλη πουστρέλλα κι απ' τον εθνικό μας σταρ, Ανδρέα Ευαγγελόπουλο, και τον Μίστερ Μπούτια μαζί. Και βάρδα και κάποιος σου απαντήσει ότι «κοίτα, ίσως, ίσως λέγω, θα έπρεπε να το ξαναψάξεις, αγαπητέ». Μαύρα του μακαρούνια του ανθρώπου. Οχι, δεν λέω ότι είσαι απόλυτος, προς Θεού. Απλώς έχεις πάντα δίκιο. Εσύ. Εσύ και μόνο εσύ. Και κανένας άλλος. Επίσης, έχεις τόσο δίκιο που δεν σηκώνεις κουβέντα ποτές. Και γι' αυτό κερνάς πότε πότε την γκόμενά σου χαστούκια και κλοτσές αν τύχει και σου φέρει αντίρρηση. Και καλά της κάνεις. Γιατί φταίει. Γιατί εσύ έχεις πάντα δίκιο. Ο Δουρής ήταν Ταύρος και γαμούσε τα παιδιά του. Kαι ο Χίτλερ ήτανε Ταύρος και μας γάμησε τα σπίτια ολονώνε. Αλλά είχαν δίκιο. Οπως κι εσύ. Πάντα. Τέλος.

Γυναίκες
Εσύ κι αν έχεις δίκιο. Το δίκιο του άνδρα Ταύρου λόφος, το δικό σου βουνό. Εβερεστ. Εκτός αυτού, εσύ έχεις τόσο μεγάλο δίκιο, που δεν μπορείς να συνεννοηθείς με άνθρωπο. Και πώς να το κάνεις, άλλωστε, αφού όλοι λένε μαλακίες και δεν καταλαβαίνουν το μεγαλείο των απόψεών σου; Επίσης, άμα αρχίσεις να μιλάς αναλύοντας τις απόψεις σου, αν και τα λες ωραία –κατά τη γνώμη σου–, λες πιο πολλά κι απ' τον Busta Rhymes όταν έχει πάθει overdose από γλιστρίδες. Και σπας αρχίδια, μάνα μου, πολλά αρχίδια λέμε. Γι' αυτό και οι πιο πολλές Ταυρίνες δεν έχουν γκόμενο. Και μένουν στο ράφι, καταλήγοντας γριές, μόνες και με 678 γάτες, που τους τρώνε το κορμί όταν ψοφάνε και ανακαλύπτουν το μισοφαγωμένο κουφάρι οι γειτόνοι από την μπόχα. Οπως θα πάθεις κι εσύ. Γι' αυτό άμα περάσεις όξω από pet shop πάρε σκύλο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ανδρες
Τώρα φταίω εγώ που οι πιο πολλοί Δίδυμοι είναι αδερφές; Οχι, πέστε μου, εγώ φταίω; Ο άνδρας Δίδυμος στα 6 του αρχίζει και σκέφτεται γιατί ενώ οι φίλοι του κάνουν σαν παλαβοί από την τεστοστερόνη και παίζουν μόνο μπάλα στην αλάνα, αυτός βλέπει τις διαφημίσεις της Bibi Bo και τον γαργαλάει το πουλάκι του στη θέα του Τζον Τζον. Αν γίνει η στραβή και ο Δίδυμος βγει straight –δυσκολάκι, 14,00 απόδοση δίνει ο ΟΠΑΠ–, τότε για να κρύψει ότι κατά βάθος είναι gaylord και θέλει να κάνει μονόζυγο σε ψωλές εις τους αιώνας των αιώνων κάνει αντριλίκια στην γκόμενά του, του τύπου «μη φοράς κοντά φορέματα, πού θα σε κυκλοφορήσω έτσι» και τέτοια. Λουγκρέτες Δίδυμοι, πάρτε τρίπατο γοβάκι και τσάντα με στράπλες και βουρ για ποτάκι στο «Λάμδα». Δώστε κλανοσφυρίχτρα να κάνετε καριέρα επιτέλους.

Γυναίκες
Μια φορά είχα γκόμενα Δίδυμο και πήγα να σκίσω τα διπλώματά μου λέμε. Η στιγμή ύψιστης συνεννόησης μεταξύ μας ήταν μια φορά που είχαμε πάει στα Everest και μου παρήγγειλε τοστ. «Ζαμπόν-τυρί;», με ρωτάει. «Ναι», της λέω. Αυτό ήταν, τέλος. Εσείς δεν μπορείτε να την παλέψετε με κανέναν, τελεόραση βλέπετε και δεν ξέρετε ποιο κανάλι να αφήσετε, τρώγεστε με τα ρούχα σας. Από αίσθηση του χιούμορ ας το αφήσουμε καλύτερα, μια και κάθε φορά που κάνει πλάκα κάποιος πρέπει να σας το λέει, μην τυχόν και γίνει παρεξήγηση. «Τώρα αυτό που είπες το εννοούσες;». «Οχι, αγάπη μου, πλάκα έκανα, έλεος πια!». «Α, γιατί νόμιζα...». Τυπικός διάλογος με γυναίκα Δίδυμο. Οσο για ανέκδοτο, μην της πεις ποτέ. Αμα είναι να κάθεσαι μετά να της το εξηγείς, τράβα για ψάρεμα καλύτερα. Αφού δεν θα γαμάς που δεν θα γαμάς λόγω μόνιμης παρεξήγησης, είναι μια καλή ιδέα.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος, ως γνωστόν, είναι το συμπαθές σε όλους καβουράκι. Το οποίο, όσον αφορά τον άνδρα Καρκίνο ιδιαίτερα, βρίσκεται στις τσέπες του. Πιο μεγάλο τσίπη από σένανε δεν έχω ματαδεί, αδερφέ. Ο Θείος Σκρουτζ είναι Καρκίνος. Αμα έρχεται η λυπητερή στο εστιατόριο, πώς διάολο και κάθε φορά σε πιάνει χέσιμο εκείνη ακριβώς τη στιγμή, δεν μπορώ να το καταλάβω. Αμα είναι να βάλεις βετζίνα στο μηχανάκι τσεκάρεις τις τιμές και είσαι ικανός να φτάσεις μέχρι Κρυονέρι γιατί σου είπανε ότι έχει εκεί έναν που βάζουνε οι ταρίφες πετρέλαιο και είναι ο πιο φθηνός. Στα σούπερ μάρκετ σε σιχαίνονται, γιατί κάθεσαι ώρες συγκρίνοντας τιμές, στα δε ρουχάδικα εύχονται να βγάλεις εσύ τον καρκίνο και να σταματήσεις να κατεβάζεις ρούχα από τα ράφια μέχρι να βρεις το πιο τσίπικο. Οι πιο πολλοί Καρκίνοι πεθαίνουν αγκαλιά με τα φράγκα που ράβουν στο στρώμα για όλη τη ζωή τους. Καρκίνος ήταν ο Γερολαδάς.

Γυναίκες
Για σένανε, μανούλα μου, είχε γράψει τον «Καρυοθραύστη» ο Τσαϊκόφσκι. Γιατί η γκόμενά του πρέπει να ήτανε Καρκίνος και να του έσπαγε τα καρύδια ολημερίς κι οληνυχτίς. Εσύ, κούκλα μου, παίρνεις το «Χρυσό Σφυρί» και το «16βάλβιδο Τσαούλι» και στα τρόπαια πάνω δεν αναγράφεται χρονιά, μια και σ' τα δίνουνε εν λευκώ, αφού κάθε χρόνο εσύ τα σηκώνεις. Ναι, είσαι καλή, ναι, είσαι χρυσή, ναι, είσαι άτομο εμπιστοσύνης, αλλά ο άνδρας που μπλέκει με Καρκίνο παίρνει χεστέικα παντελόνια, Fubu και τέτοια, απ' αυτά που φοράνε οι χιπχοπάδες του κώλου, για να 'χει χώρο να παρκάρει τ' αρχίδια απ' την πρηστούρα. Τα πιο πολλά συζυγικά εγκλήματα γίνονται από άνδρες που είναι παντρεμένοι με Καρκίνους –και μάλιστα με πολλές μαχαιριές συνήθως. Και, αν και ο φονιάς πάντα το μετανιώνει, αυτοί εκτίουν την ποινή τους με το χαμόγελο στα χείλη. Και με τα πελέ 20 κιλά ελαφρύτερα.


ΛΕΩΝ
Ανδρες
Το ψώνιο, λέμε. Μεγάλε, σταμάτα λίγο να κοιτάς το καθρεφτάκι που έχεις πρόχειρο δίπλα στον υπολογιστή σου και διάβασε λίγο το κείμενο. Είσαι τόσο ψώνιο που όταν θες να τον παίξεις δεν βάζεις τσόντα, αλλά κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη κάνοντας φιλάρεσκες κινήσεις, σουφρώματα στα χειλάκια και τέτοια. Και εκσπερματώνεις σκεπτόμενος πόσο ωραίος είσαι, πόσο γαμάτος και ότι κανένας δεν μπορεί να σε φτάσει, «θεά είσαι, αγάπη μου» και τέτοια. Ακόμα και όταν γαμάς, δεν προσπαθείς να ικανοποιήσεις την γκόμενά σου, μια και στο μυαλό σου αυτή πρέπει να είναι ικανοποιημένη μόνο και μόνο που πηδιέται μαζί σου, με εσένα, αυτόν τον επίγειο θεούλη -επίσης, πιο πολύ σε ενδιαφέρει να πεις στους φίλους σου ότι γάμησες παρά το γαμήσι αυτό καθ' αυτό. Ετσι, επειδή τίποτε από αυτά δεν ισχύει, όταν γερνάς τρως μεγάλη πούτσα, μια και βλέπεις τα ζαρωμένα και ασιδέρωτα μούτρα σου και καταλαβαίνεις ότι πια είσαι τόσο ωραίος όσο καλή τραγουδίστρια είναι η Μπεζαντάκου. Λέων θα ήταν, αν υπήρχε, ο Ντόριαν Γκρέι.

Γυναίκες
Αν θες να κάνεις πουτάνα την παρέα σου, να μην ξαναμιλήσετε μεταξύ σας ποτέ και ακόμα και στα νεκροκρέβατά σας να ρίχνετε κατάρες ο ένας στον άλλον, να μη λιώσει ποτές και τέτοια όμορφα, δεν είναι δύσκολο. Απλώς γνώρισε στην παρέα σου τη νέα κοπέλα σου, που έτυχε να είναι είναι Λέων στο ζώδιο. Η ίντριγκα η ίδια, η δολοπλοκία η τρίδια. Θα παίζεις μπουκέτα με τον κολλητό σου, που τον είχε βυζάξει η μάνα σου η ίδια, γιατί πέντε λεπτά πριν η κάργια θα σου έχει αποδείξει με επιχειρήματα και φωτογραφίες ότι τον είδε να ξεκωλιάζει τον πατέρα σου στο Πεδίον του Αρεως για δέκα ευρώ, για να πάρει λίγη πρεζούλα ο καημένος ο μπαμπάς, στην οποία ο ίδιος τον έχει ρίξει. Εχεις διαβάσει το «Asterix: η διχόνοια»; Ε, ο Φούλιους Ζιζάνιους παίζει ακόμα σε χωμάτινο κι αυτή κουνάει σεντόνι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και δεν σταματάει πουθενά. Αφού καταφέρει να σου γαμήσει τη ζωή με τα ψέματα και τις μαλακίες της, ύστερα σε αφήνει (που γλιτώνεις, αλλά εσύ εκείνη τη στιγμή δεν το ξέρεις και κλαίς που σε άφησε το κορίτσι σου) και προχωράει σε άλλες παρέες, έτοιμη να καταστρέψει κι άλλες φιλίες και σχ
έσεις αγάπης. Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι συνεννοημένες και σιγά σιγά θα γαμήσουν όλη την ανθρωπότητα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ανδρες
Ο «τα έχω πάθει όλα, αλλά ακόμα στέκομαι στα πόδια μου». Ο υποχόνδριος, αυτός που δεν έχει τίποτα, αλλά όταν περνάει όξω από φαρμακείο το βλέπει σαν πολιτικός πρόσφυγας που βρίσκεται όξω από τυροπιτάδικο και θέλει να τα μασαμπουκιάσει ούλα. Ενας που ξέρω και είναι Παρθένος (στο ζώδιο, από πίσω δεν του έχω φορέσει και κωλοβυθόμετρο για να γνωρίζω) το θερμόμετρο το 'χει κάνει τατουάζ για να τσεκάρει συνεχώς μην έχει δέκατα. Ετσι, λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι να ζαλίζει συνεχώς τα παπάρια όλων με τις ανησυχίες του, τόσο πολύ μάλιστα που όταν αρρωσταίνει στ' αλήθεια δεν τόνε πιστεύει κανένας. Πάντα παίζουν στις τσέπες του ασπιρίνες, ζάναξ (γιατί βαράει και καμιά κρίση πανικού πότε πότε, έτσι, για επιδόρπιο), πάντα όταν τον πάρεις τηλέφωνο θα σου κλαφτεί ότι δεν μπορεί και τέτοια. Τώρα πώς γίνεται να είσαι συνεχώς άρρωστος και να γαμάς τρεις φορές τη μέρα, ή μαλακίες λες ότι είσαι άρρωστος ή πουλάς παπά ότι γαμάς και σ' έχει φάει το χειρογλύκανο. Διαλέγεις και παίρνεις.

Γυναίκες
Μουστάκι μισό δάχτυλο, πανταλόνι όξω από τις Βέρμαχτ και βάδισμα της χήνας. Ο Αδόλφος μεταμορφωμένος σε γυναίκα, λέμε. Οποιος άνδρας είναι μαζί σου τον έχει πιει. «Μωρό μου, θα πάω μια βόλτα με τα παιδιά σήμερα, δεν θ' αργήσω», λες εσύ, ο ανυποψίαστος. Αυτή δεν μασάει: «Καλά, αγάπη μου, κάνε ό,τι θες». Η μαγκιά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο Χίτλερ φοράει μάσκα της Μητέρας Τερέζας. Ενώ το μυαλό της είναι σατανικό, το πρόσωπό της δείχνει πάντα αγγελικό. Κι αν έχεις αρχίδια, γύρνα μετά στο σπίτι. Οχι, γύρνα, που ήσουνα και μάγκας και θα έβγαινες με τους φίλους. Θα ακούσεις τόσα πολλά, που μετά ή θα σβήσεις τα κινητά των φίλων από το δικό σου ή θα σβήσεις την ίδια από τη ζωή σου και θα ξεγνοιάσεις. Το παράδοξο είναι ότι έχει έναν τρόπο να επιβάλλεται και στην αρχή σβήνεις τα κινητά των φίλων! Μέχρι που μια μέρα ξυπνάς, καταλαβαίνεις πόσο καριόλα είναι και φεύγεις κολυμπώντας για Βολιβία για να γλιτώξεις. Και από μαλάκας γίνεσαι ξανά άνδρας. Και μπράβο σου. Οξω, καριόλες, απ' τον Παράγκα.


ΖΥΓΟΣ
Ανδρες
Το παίζεις ωραίος τυπάς και καλά γλεντζές και όξω καρδιά και τέτοια, αλλά είσαι ένας παπάρας και μισός που φοράει απλώς το προσωπείο του καλού τύπου. Με λίγα λόγια, για να μη μακρηγορούμε, πουλάς τρελό παπά και είσαι νούμερο ένα στο εμπόριο σότου. Τόσο σότο ούτε γυφταρμάς που πουλάει κλεμμένο κινητό ή Rayban γυαλικό στην Πατησίων. Προσοχή, δεν λέω ότι είσαι παθολογικός ψεύτης (να λες σε όλους ότι καπνίζεις Μάλμπουρο ενώ κάνεις Κάμελ από γεννησιμιού σου), απλώς λες ψέματα εκεί που σε συμφέρει για να γίνεσαι αρεστός, κυρίως στα γκομενάκια (βέβαια το να πουλάς αρχιμανδρίτη στα κορίτσια δεν είναι απαραίτητα κακό...). Και τα καταφέρνεις μια χαρά, μέχρι να αποκαλυφθεί πόσο μεγάλος μαλάκας είσαι. Και επειδή έτσι θα πάει η κατάσταση μέχρι γεράματα, μια χαρά θα τα πας. Ετσι κι αλλιώς, στην Ελλάδα όποιος λέει μεγάλα σότα πετυχαίνει. Αυτοί που λένε τα μικρά είναι αποτυχημένοι...

Γυναίκες
Εσύ είσαι η κλασική γκόμενα που, με πρόφαση το ότι έχει μαλακομαγνήτη (τι μαλακισμένη έκφραση, Θεέ μου), κάνει συλλογή από πούτσες. Για να σ' το κάνω λιανά, χρησιμοποιώντας συνήθως την έκφραση «......... (στον κενό χώρο βάλε το όνομα της φίλης σου), πάλι με μαλάκα έμπλεξα. Τι γίνεται, μαλακομαγνήτη έχω;», βρίσκεις αφορμή για να αφήσεις στο παρελθόν την πούτσα που χρησιμοποιούσες τις τέσσερις τελευταίες μέρες και να προχωρήσεις σε πιο μεγάλες, πιο τρανές, πιο γενναίες ψωλές. Στα όνειρά σου κάνεις σκι και στη θέση των μπατόν έχεις δύο τεράστιες γούδες. Οταν οι άλλοι κάνουνε μπανάνα στην παραλία και τους σούρνει το κρις κραφτ, εσύ βλέπεις την μπανάνα και θυμάσαι τις επικές μπάρες που 'χει χωνέψει η μούνα σου σε όλη τη ζωή σου. Δεν γεννήθηκες από μάνα εσύ. Οπως έπαιζε η τσόντα στην τελεόραση απλώς πήδηξες από το γυαλί στην πραγματικότητα. Είσαι τεράστια καριόλα. Με δικαιολογία μεν, καριόλα δε.

12 σχόλια:

  1. Επειδή είναι φανερό ότι έχεις πολλά να πεις, αφού δημοσιεύσεις και το β' μέρος, γράψε κι ένα κείμενο για ωροσκόπους, για να ξέρουμε κι εμείς οι λεύτερες με ποιους ταιριάζουμε.

    Σπύρος Μπιμπίλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτή την υπογραφή, αδερφέ, δεν χρειάζεσαι ούτε ωροσκόπο ούτε τίποτα. Απλώς σε αποθεώνω. Bάζω αφίσα Μπιμπίλα σε κάδρο και της κάνω bow κάθε πρωί, όπως οι μαθητές του judo στον Jigoro Kano.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάν κι οι σμέρνες τώρα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για φτάσε στους ιχθύς χρυσό μου να σε δω εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ η τελευταία ό,τι κι αν πεις έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάντως τα σκήπτρα του ναρκισσισμού ανήκουν στο ζυγό... μια που ο συγγραφέας του ντόριαν ήταν και ζυγός. Και φυσικά έχω δίκιο._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε, όχι και «χρυσό μου» ο Μπάμπης. Ο άντρας ο μουστακαλής, ο σωστός, ο τριχωτός, ο μπεσαλής. Τι το κάναμε εδώ μέσα, προθάλαμο του Δουδέση; Ώρα είναι να μπει να σχολιάσει κι ο Τρύφων...

    Σερνικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nαρκισσισμό σαν του Λεοντα δεν βρισκεις πουθενά κουκλάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ahahah σπέρνεις μεγάλε.. Συνέχισε έτσι!! ¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νούμερο 2 δεν θα βγει??? Θα μείνει για πάντα ένα ανολοκλήρωτο αριστούργημα? Τι διάλο σεναριογράφος του "Τι ψυχη θα παραδωσεις μωρη" ήσουνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή