Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Αγνή ΠΑΟΚτσήδικη ψυχή

Γράφει ο Babis Παράγκας-Βαλές

paragas_vales@yahoo.com


Αγνή ΠΑΟΚτσήδικη ψυχή

Θυμάσαι, βέβαια, τη φάση που διαδραματίστηκε στο τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, όταν ο Klapanaras 4 πήδηξε μέσα στο γήπεδο με σκοπό να κεράσει ξανάστροφα χαστούκια τον εθνικό μας κηπουρό, αλλά τελικά πήρε και για το σπίτι από τον Αντωνάκη, που ως άλλος Ραλφ Μάτσιο κέρασε τον αγνό φίλαθλο του «Δικεφάλου του Βορρά» κλοτσά-γεράκι που θα συζητιέται για χρόνια στα ποδοσφαιρικά στέκια της συμπρωτεύουσας -και όχι μόνο-, επιβεβαιώνοντας το αρχαίο ρητό που λέει «μαλλί μπαμπάκι, ψωλή φαρμάκι».
Ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης, όμως, ήταν ο μόνος που είδε το φως της αλήθειας, μεταδίδοντας την είδηση ότι «φίλαθλος του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του ματς μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να ζητήσει τη φανέλα του Νικοπολίδη, αλλά ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού». Και επειδή έχω κάποιες μικρές ενστάσεις, μικρές λέγω, αλλά και επειδή μίλησα με κάποια άτομα που είναι μέσα στα πράματα και ξέρουνε τι τρέχει στην πιάτσα, μπορώ να σου πω τι έγινε και να αποφασίσεις εσύ τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.
Ο Klapanaras 4 ήταν συμφοιτητής στη Γεωπονική της Θεσσαλονίκης με τον Αντώναρο, αλλά και θαυμαστής του λόγω και των δύο ιδιοτήτων του, του keeper και του κηπουρού. Επειδή τον ταλαίπωρο τον έχουνε φάει η μουχρίτσα και ο βέλιουρας σε ένα κτηματάκι που έχει, είπε να μπει μέσα να του ζητήσει δυο συμβουλές. Ο Αντώνης, που εκτιμά απεριόριστα τον εν λόγω αγνό φίλαθλο του «Δικεφάλου», έτρεξε προς το μέρος του να τον αγκαλιάσει, αλλά σκόνταψε και κατά λάθος του έσκασε εναέριο απτσάκι στην καρωτίδα με τα εξάταπα, ως άλλος Βρασίδας Λι στις «Ματωμένες γροθιές του καράτε». Ταυτόχρονα, κάποιος απ' τη φυσούνα φώναξε στον Αντώνη ότι δεν έχει μείνει πολύ ζεστό νερό για τα ντους και ο κοσμαγάπητος και λαοπρόβλητος keeper, που είναι και λίγο κρυουλιάρης, έφυγε σφαίρα για τα αποδυτήρια, ακολουθούμενος από τον Μουσλίμοβιτς, που κι αυτός έχει χιονίστρες και έτρεξε να προλάβει το ζεστό νερό στον θερμοσίφωνα.
Αν, τώρα, εσύ είδες κάτι άλλο, δύο τινά συμβαίνουν: αν θεωρείς υπαίτιο τον Αντώνη, ανήκεις στους εχθρούς του Ολυμπιακού, στους ανθρώπους που αν τους είχε μπροστά του ο Σάββας θα τους ροχάλιαζε στη μάπα με ευχαρίστηση. Αν, από την άλλη, θεωρείς υπαίτια την αγνή ψυχή του ΠΑΟΚ, ανήκεις στο κατεστημένο της Αθήνας και πάνε φάε κάνα-δυο καλαμάκια να στανιάρεις, εμείς με τα καλάμια πίνουμε φραπέ.
Εγώ μια φορά την αλήθεια σ' την είπα...

Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Και όχι μόνο της εβδομάδας, αλλά και της χρονιάς και του αιώνα: πώς γίνεται ένας άνθρωπος να την παλέψει με 700 ευρώ τον μήνα; Μου φαίνεται αδύνατον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου