Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Σιχάθηκα, λέμε...

Γράφει ο Babis Παράγκας-Βαλές
paragas_vales@yahoo.com

Σιχάθηκα...

• Να ακούω με την πρώτη υποψία μπάλας που παίζει μια ομάδα που μέχρι πριν από λίγο καιρό παρέπαιε ότι «τώρα θα τους ξεκωλιάσουμε». Συνήθως «τους ξεκωλιάζουν» όσο και ο Μπόρχα τα αντίπαλα σέντερ μπακ.
• Να βλέπω μαϊντανούς στα μεσημεριανάδικα να λένε ο καθένας την μπαρούφα του δίπλα σε ξώβυζες πατσαβουροβιζιτούδες που στα ρεπά τους κάνουν τη γλάστρα στο γυαλί.
• Να βλέπω τους διαιτητάς –από το «οι διαιτηταί»– να σφυράνε γαύρο τόσο φανερά, που νομίζεις ότι όταν ήταν έφηβοι κυκλοφορούσαν στον δρόμο δαφνοστεφανωμένοι.
• Να βλέπω τις «μικρές» ομάδες να αδικούνται συνέχεια προς όφελος των «μεγάλων».
• Να μπαίνω σε ταξί και ο ταρίφας να είναι τόσο ευγενικός όσο λιμενεργάτης στο Ρότερνταμ. Επίσης, την επόμενη φορά που κάποιος χωρίς να με ρωτήσει θα πάρει άλλες έξι κούρσες και θα κοτσάρει και τρέιλερ με Αλβανούς από πίσω για να φύγει καρφί για Τεπελένι μετά την Καλλιθέα, θα τους λούσω όλους με βετζίνα και θα τους κάψω χωρίς τύψεις ακούγοντας «burn, motherfucker, burn».
• Να βλέπω τον Μπέζο να κάνει τον πατέρα και την Κάρμεν Ρουγγέρη τη γιαγιά σε όλες τις σειρές που παίζουν στην τηλεόραση.
• Να πηγαίνω στην τουαλέτα της «SportDay» και να παίζει στο χείλος της χέστρας πιο πολλή τρίχα κι απ' το μουστάκι του Τσιαντάκη και τις μπαρμπέτες του Κόκοτα. Τι διάολο, με τσατσάρα έρχονται όλοι και ξηγιούνται σενιάρισμα στα κιόλια στο κατούρημα στη δουλειά;
• Να μην αναγνωρίζεται το μεγαλείο του Georgios Papadegonas (πληκτρολογήστε στο Facebook το παραπάνω όνομα και θα με θυμηθείτε).
• Να ακούω για πεσίματα φασιστών σε αλλοδαπούς. Και καλά, ρε μάγκες, ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι ειδικά σε περιοχές τύπου Αγίου Παντελεήμονα ο χρυσαυγίτης είναι πλέον ο αλλοδαπός;
• Να με βάζει η γυναίκα μου να βλέπω τα «Ματωμένα Χώματα» του Κουτσομύτη, σειρά στην οποία ο πρωταγωνιστής παίζει να είναι πιο ατάλαντος και από τα καϊνάρια που πρωταγωνιστούν στο θέατρο της Τετάρτης στην Αννίτα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μένει Αταλάντου και Ατέχνου γωνία. Αν δεν ήταν και η Ματσούκα, καλύτερα να με πήγαινες να δω τα άπαντα της Ντενίση σε ένα Σαββατοκύριακο.
• Να βλέπω φραγκάτους κοκοβιούς να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΚ, την οποία τόοοσο αγαπούν. Η αγάπη τους είναι σαν των ηθοποιών, που όταν τους ρωτούν «πώς πάει η συνεργασία σας;», όλοι απαντούν «πάρα πολύ καλά, περνάμε υπέροχα, τον Ταδοπουλίδη τον αγαπώ πολύ» αλλά έχουν κάνει όλοι αφαίρεση χολής, γιατί δεν μπορούσε η καημένη να στάξει άλλο.
• Να ακούω μπαλαδόφατσες να κάνουν τις ίδιες και τις ίδιες δηλώσεις. «Εεε, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει και...». Κλαίω για τη μέρα που θα βγει το αλάνι που θα πει: «Ναι, ρε, κοιτάμε όλα τα παιχνίδια μαζί και άμα γουστάρω κάνω απολογισμό από τώρα. Και θα δίνουμε το 60% για την ομάδα, το άλλο 40% θα το κρατάμε για πάρτη μας».
• Να ακούω παπάρες από τους Ελληνες σπορτσκάστερ. Η τελευταία ήταν το «Η ΑΕΚ ζευγάρωσε (διπλασίασε, το σωστό) τις επιτυχίες της με τον Εντίνιο». Και τι έβγαλε; Τον Επιτυχημένο Εντίνιο;
Σιχάθηκα γενικά...

H ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Σκαστός απ' τη γυναίκα του πήγε στο καζίνο ο Χουανφράν και, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παίκτες της ΑΕΚ, δεν δεχόταν να βγάλει φωτογραφίες με τον κόσμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου